René stelt nieuw bandlid John Sprenkels voor

Datum: 01-05-2019


Paaspop Den Hout was dit jaar een speciale editie. Het was niet alleen de 25ste editie, maar ook de 25ste keer dat WC Experience aan mocht treden op dit festival.
Nog specialer was dat deze editie het officiële laatste optreden van René van Rooij was. Na 21 jaar neemt de in Herpen geboren Ossenaar even flink gas terug. Een soort sabbatical. René, één van de boegbeelden van de WC Experience, zal dus niet helemaal 100% uit het WC-plaatje verdwijnen. We zullen hem dit jaar nog met enige regelmaat treffen op het podium naast ons. Want zoals ie zelf al aangaf: ‘WCE is eigenlijk één grote gezellige familie’.
Paaspop, waar de WCE ‘de huisband’ wordt genoemd vormde een perfect decor om de nieuwe toetsenist/accordeonist te presenteren. Een warm onthaal van zowel het publiek als van René zelf.
In een vriendschappelijke battle tijdens ‘Rammsteiner Kloempestoemper’ en ‘Tachenevaiftig Fusjes’ draaide het maar één ding. De accordeon, de klavierkunstenaars.

John, geboren en getogen in het West Brabantse Zundert is geen onbekende in de Brabantse muziekscene.  Al vanaf zijn 7de levensjaar is John bezig met toetsen. Eerst accordeon en later op de destijds wereldberoemde Elka-orgel met knoppenbas. Op zijn 15de begint John als leadzanger, toetsenist, accordeonist een eigen bandje. De Rojoki’s. Samen met Ron Hendrickx, waarmee John uiteindelijk in verschillende samenstellingen (Take Two en Drievoud) ruim 30 jaar mee op pad gaat, bestormen ze wekelijks tenten, zalen en kroegen in het zuiden van het land.


 

Nu dus bij de WC Experience. John staat te trappelen. Hij heeft er ontiegelijk veel zin in.
Dus dat belooft veel goeds.

René….De Kolos uit Oss zullen we , zoals gezegd, nog met enige regelmaat tegenkomen op het podium.
Ook blijft hij nog actief met het carnavalsduo Pap en Pudding en sinds kort ook als DJ Onslow.

Momenteel wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een nieuwe show met nieuwe acts.
Komt dat zien. Komt dat horen. Check de agenda.

Twitter
Facebook
Instagram
Spotify

Deze website wil gebruik maken van cookies.