35-jarig bestaan in 013 Tilburg

Datum: 22-12-2023


35-JARIG BESTAAN IN 013

Toen Patrick Marcelissen in 1988/1989 aan deze ervaring begon had hij nooit kunnen bevroeden dat hij 35 jaar later nog steeds vele grote podia zou bestijgen met deze band. 

Op een knus zolderkamertje in een volkswijk in Raamsdonksveer ontsproten in  88/89 de eerste hersenspinsels van dit koddige duo. Patrick Marcelissen en Richard Verschuren schreven er lustig op los. Onzinteksten op bekende hits. Dat was het concept. Cassettebandjes werden opgenomen en verspreidden zich als een lopend vuurtje door het dorp. Gino Schipperen kwam met zijn drumstokken al snel de gelederen versterken en er ontstond een heuse band. Het eerste legendarische optreden bij het uitpuilende Dorpshuis De Haven op 27 oktober 1989 zullen de honderden getuigen nooit meer vergeten. En Patrick Marcelissen wist toen al…..Dit wil ik nooit meer kwijt. Dit wil ik elke week meemaken.


Nu zo’n 1750 weken later maakt hij dit dus nog steeds wekelijks mee. Samen met Gino Schipperen, Arjan van den Broek, Jozz Verheijen en John Sprenkels, vier doorgewinterde Brabantse muzikanten, zet Marcelissen nog wekelijks een tent, zaal of festival op zijn kop met feest- en rockmuziek, doordrenkt van Brabants dialect.
WC Experience. 35 jaar bestaan ze. Daar zijn ze trots op. En daar moet op gedronken worden. Dat moet gevierd worden.
En waarom niet weer eens een keer bij 013 in Tilburg? Een van dé popzalen van Nederland. In 2006 was de 013 met ruim 1700 mensen uitverkocht. Nu is de zaal iets groter. Ze gaan ervoor!

Ben erbij. Bij de muzikale levensloop van WC Experience. Oud en nieuw werk. Oud-bandleden en diverse gastartiesten. Aan de definitieve invulling wordt nog gewerkt, maar de kaarten zijn al te koop.

Twitter
Facebook
Instagram
Spotify

Deze website wil gebruik maken van cookies.